TV series: Californication (4-5 sezonai) / The Wire (1-4 sezonai)

„Californication” 4 sezone jau išsisėmė taip pačiais bajeriais, bet vis dar prajuokina (ne tik verčia šyptelti) ir žavi savo sudurtinių naujadarų leksikonu. Bus ir penktas sezonas. Žiūrėsim.

UPD: 5 sezonas didelis skystymėlis. Čia lyginant su ankstesniais, bet visumoj vis dar žiūrimas. Galėtų daugiau ir nebebūti.

—–

„The Wire” labai sunkiai įsivažiavo. Viskas dėl policinės tematikos. Ką dar naujo iš jos galima išspausti? Po kelių serijų norėjosi mesti, ir nesakau, kad nesigailiu to nepadaręs. Nemečiau, matyt, dėl vientiso siužeto – čia ne CSI, kur kiekvienoj serijoj po naują reikalą narplioja. The Wire – apie Baltimorės kopų vargus dėl vieno narkotikų platintojų tinklo. Šiaip viskas gyva, žiauru, nepagražinta, veikėjų, kaip kiekvienoj biurokratinėj įstaigoj, daugiau nei reikia. Sezonas baigėsi lyg eilinė serija, o atomazgą pamatyti norėtųsi. Gal kada prie progos ir pamatysiu.

Updated: 

The Wire antras sezonas nukelia į Baltimorės uostą. Viskas taip pat stipru, nors, atsižvelgiant į serijų trukmę, veiksmas stūmėjasi labai iš lėto. O dar naujų veikėjų priverčia.

Dar: kaip ir būtina paminėti lietuvaičių pasiekimus – penktoje serijoje galima išgirsti švarią lietuvišką kalbą, dvi lietuvaitės (viena Dovilė Mark) vaidina nelegalias emigrantes.

UPD: conscience do cost.

3-as. Normaliai. Su personažais galima ir susigyventi. Gaila, kad vienas pagrindinis išėjo atilsio. Lyg ir galima sakyti, kad galutinis taškas padėtas, bet, matyt, reitingai vertė pelningos gyslos nepaleisti.

4-as. Šity reikalas. Tokio vyniojimo seniai nebuvau matęs. Į vatą. Nors paskutinė serija šiek tiek perstatė kareivukus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.